NAS (Network-attached storage)

Advies| Aanschaf & installatie | Beheer

NAS gebruiken als personal cloud

Er zijn talloze clouddiensten waarin je jouw bestanden uploadt. Toch is een NAS een betere tegenhanger van een online cloud. Je bent namelijk helemaal de baas over je eigen bestanden, je NAS staat bij je thuis en je betaalt geen abonnementskosten. Wij leggen je de voordelen uit van het gebruik van je NAS als persoonlijke cloud, en hoe dit werkt.

NAS of online clouddienst?

Een NAS is net zoals een online clouddienst zoals Dropbox en Google Drive een server, behalve dat je NAS bij jou thuis staat in plaats van in een serverpark ver weg. Zo houd je al je bestanden in eigen beheer, en bepaal je zelf wat je deelt en met wie. Bovendien is je gehele mediacollectie altijd offline toegankelijk, in tegenstelling tot de servers van een clouddienst. Ook betaal je geen maandelijkse kosten, alleen de aanschafprijs van een interne harde schijf. En je NAS gebruikt net als Dropbox en Google Drive ook handige apps om je bestanden te benaderen vanaf je smartphone, pc of smart tv.

Wat kun je met een NAS als cloud?

Gebruik je je NAS als persoonlijke cloud dan synchroniseert een bestand op elk apparaat. Dit betekent dat je een tekstbestand upload op je laptop, en later onderweg bewerkt via je smartphone. Aanpassingen zetten via het internet automatisch door naar elk apparaat dat verbonden is met je NAS. Tussendoor usb sticks of externe harde schijven aansluiten is daarmee verleden tijd. Bovendien deel je direct bestanden met anderen. Zo maak je een downloadlink of stuur je meteen een e-mail met daarin foto’s op je NAS.

Smart tv en console

Bewaar je films, series en je foto’s op je NAS, dan is dit ook meteen een cloud voor je smart tv en game console. Deze openen namelijk de mediabestanden die op je NAS staan. Je NAS zet daarmee een mediaserver op via DLNA. Dit is een techniek waarmee spelcomputers en televisies mediabestanden afspelen. Foto’s van die ene vakantie of een gedownloade film bekijk je niet alleen op je laptop en telefoon, maar ook op het grote scherm van je tv.

Wij kunnen een NAS voor u aanschaffen en deze configureren naar uw persoonlijke wens(en).

Maak een afspraak

De kosten

Hieronder vindt u onze scherpe tarieven

NAS Installatie

99Vaste prijs
Installatie & configuratie NAS
Instellen als back-up station
Opzetten persoonlijke Cloud
Koppelen PC(‘s)/Laptop(‘s)
Koppelen aan TV(‘s)
Uitleg/demo

NAS Storing(en)

5Per kwartier
(zie uurloon)
NAS storing(en) verhelpen